maanantai 26. marraskuuta 2012

Vihreä keitto

Selvästä liharuokien ylivoimasta johtuen päätin yksin ollessani tehdä jotakin kevyttä kasviskeittoa. Lopulta syntyi raikas ja hieman thaimaa-henkinen vihreä sosekeitto.



Tarvitset (4:lle):

1,2 l vettä
300g parsakaali
200g kesäkurpitsa
1 iso sipuli
valkosipulinkynsiä
1 avokado
165ml kookosmaitoa
2 tl suolaa
1rkl kalakastiketta
1/2 limen mehu

Laita suolalla maustettu vesi isoon kattilaan kiehumaan ja pilko sinne parsa, kesäkurpitsa, sipuli ja valkosipuli. Anna kiehua kunnes kaikki ainekset ovat pehmeitä. Ota kattila pois levyltä ja lisää paloiteltu avokado joukkoon. Soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa keitto tasaiseksi ja nosta takaisin levylle. Lisää välittömästi kookosmaito ja ota levy pois päältä. Lisää viimeiseksi kalakastike ja limen mehu. Tarjoile kuumana tai kylmänä.

Valmistusaika: 30 minuuttia
Annosten hinta: 7€

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti