maanantai 19. marraskuuta 2012

Mummun murukastike




Yksi parhaimpia lapsuuden ruokamuistoja asettuu tietenkin mummolaan. Mummun reseptillä tehty jauhelihakastike on edelleen suosikkiruokien listalla. Myös viimeaikaisten reseptien pakkottama veitsellä pelaaminen alkoi jo kyllästyttää, joten oli aika palata vanhaan kunnon haarukkaruokaan.

Tarvitset (4:lle):

700g naudan paistijauhelihaa
1 sipuli
2 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 rkl soijakastiketta
1rkl ketsuppia
1 tl paprikamaustetta
öljyä paistamiseen
1/2 dl vehnäjauhoja
2 dl vettä

Ruskista jauheliha pannussa. Lisää silputtu sipuli ja mausta suolalla ja pippurilla. Kun lihat ovat kypsiä, sekoita vehnäjauhot kylmään veteen ja kaada seos pannulle. Sekoittele hyvin ja anna kastikkeen vielä kuplia viitisen minuuttia. Jos kastike on liian paksua, lisää vettä. Jos se taas on liian vetistä, lisää jauhoja. Mausta loppuvaiheessa paprikamausteella, ketsupilla ja soijakastikkeella. Tarjoa perunamuusin kanssa.

Valmistusaika: 20 minuuttia
Annosten hinta: 6,5€

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti