maanantai 19. marraskuuta 2012

Kotoinen pizza

Lauantaina pitkän putkihiihtoreissun jälkeen nälän taltuttaminen oli haasteellista. Illalla uuniin laitettiinkin sitten itsetehty pitsa, joka ajoi tehtävänsä erinomaisesti. Omatekoinen pitsa on siitä hyvä ruoka, että sen saa aikaiseksi yleensä kaapin antimista. Täytteitä voi vaihdella ja pohjankin saa aikaiseksi monista eri jauhoista. Tämänkertainen versio oli aika peruspitsa, mutta lisään myöhemmin tänne myös gluteenittoman pitsan ohjeen, jonka teemme aina kun gluteenittomat perheenjäsenet ovat paikalla.



Tarvitset (pellillinen):

2 dl vettä
2/3 pkt hiivaa
4-5 dl durum vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2 rkl öljyä

Täytteet tässä pitsassa:
2-3 dl luomu pastakastiketta
400g jauhelihaa
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
1/2 paprika
300g kinkkusuikaleita
juustoraastetta

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja 2/3 osa jauhoista. Lorauta taikinaan öljyä ja lisää loput jauhoista kunnes taikina on suhteellisen kovaa ja irtoaa hyvin käsistä. Vaivaa taikina huolella. Anna kohota kaksinkertaiseksi (n.30 minuuttia). Kohoamisen aikana voit paistaa jauhelihan ja pilkotun sipulin valmiiksi. Sotke sitten kätesi kaksinkertaiseen taikinaan ja vaivaa hetki jotta ilmakuplat lähtevät pois. Kauli taikina leivinpaperin päälle ohueksi levyksi. Levitä pastakastike tai muu tomaattikastike ja heittele päälle myös muut täytteet. Paista 250 asteessa 10 minuuttia, tai kunnes juusto alkaa saada väriä pintaan.

Valmistusaika: 50 minuuttia
Pitsan hinta: 8€

2 kommenttia: