lauantai 24. marraskuuta 2012

Oluessa haudutettua naudanlihaa

Uuniperunan täytteenä savuporo-tuorejuustoa

Maukas tumma ruokaolut


Tarvitset (2:lle):

400g naudan sisäpaistia suikaleina
2 sipulia
3dl tummaa olutta
2dl ruokakermaa
2 tl merisuolaa
sokeria
2 tl mustapippuria
1/2 tl timjamia
valkosipulia
voita ja oliiviöljyä

Ruskista lihoja pannussa öljyn ja voin seoksessa. Mausta reilusti suolalla ja pippurilla. Siirrä lihat uuninkestävään vuokaan ja lisää pannulle hieman voita. Kuullota viipaloituja sipuleita pihvien maustamalla pannulla ja ripottele niihinkin hieman suolaa, sekä hyppysellinen sokeria.

Laita sipulit vuokaan lihojen kanssa ja heitä sekaan myös kokonaisia, kevyesti laudalla murskattuja valkosipulinkynsiä. Ripottele kaikkien aineiden joukkoon hieman timjamia ja kaada sekaan kerma ja olut. Anna lihojen hautua uunissa 1 tunti ja 20 minuutin ajan 200 asteessa. Tarjoile uuniperunan kanssa.

Uuniperuna valmistuu uunissa samalla kuin lihakin. Kääri suuret jauhoiset perunat folioon ja paista uunissa ennen lihoja 225 asteessa 20 minuuttia jonka jälkeen laske uunin lämpötilaa 200 asteeseen ja laita lihavuoka uuniin perunoiden kanssa.

Valmistusaika: 1h 40 minuuttia
Annosten hinta (uuniperunan kanssa): 11€

Jälkiruoaksi sopii esimerkiksi créme brûlèe jäätelö







2 kommenttia:

  1. Mmm! Oon ollu tänään koko päivän töissä, enkä oo ehtiny olla keittiössä ollenkaan. Toi näyttää siis niiiin hyvältä. :)

    VastaaPoista
  2. Voijei :/ Mut kiitos, voin rehellisesti sanoa et nyt myös maistui hyvälle.. sikäli yllättävää ku olutta ruoassa mut se teki kyl jännän hyvän maun!

    VastaaPoista