keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Thaimaalainen kanakastike

Thaimaalainen ruoka sopii arkiruoaksi sen helppouden ja nopean valmistustavan takia (ja hyvän maun). Tässä perusresepti thaimaalaistyyppiseen kanakastikkeeseen.


 

Tarvitset (4:lle):

500g broilerin fileesuikaleita
2 rkl kookosöljyä
3 rkl punaista currytahnaa
1 tl merisuolaa
1/2 tl sokeria
1 tl curryjauhetta
1 sipuli
1 punainen paprika
5 valkosipulinkynttä
2 dl extra creamy kookosmaitoa
2 rkl soijakastiketta
1 rkl chilikastiketta

Leikkaa paprikasta ja kuoritusta sipulista ohuita suikaleita ja paista niitä kookosöljyssä viitisen minuuttia. Mausta suikaleet ripauksella suolaa ja sokeria. Siirrä paprikat ja sipulit syrjään lautaselle ja lisää pannulle öljyä. Ruskista broilersuikaleet ja sekoita currytahna joukkoon. Mausta kanoja myös hieman suolalla ja currymausteella. Hienonna valkosipulinkynnet ja lisää ne pannulle. Kaada perään kermaista kookosmaitoa ja anna kuplia viiden minuutin ajan välillä sekoittaen. Ota levyt pois päältä ja lorauta soijakastiketta vielä kastikkeeseen. Tarjoa riisin kanssa ja lisää halutessasi tulista chilikastiketta annoksesi päälle maun mukaan.

Valmistusaika: 25 minuuttia
Annosten hinta: 10€


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti