maanantai 12. marraskuuta 2012

Gluteeniton suklaakakku



Kakkujen ja makeiden leivonnaisten leipominen kuuluu niihin ruoanlaiton osa-alueisiin joissa en koe pärjääväni ollenkaan. Vaikka leipominen onkin harvinaista, oli isänpäiväksi hyvä taas harjoitella kakkujen kasaamista. Kun kriteerinä vielä on gluteenittomuus, on helppo päätyä suklaakakkuun. Alkuperäinen ohje on täältä, mutta sovelsin siitä gluteenittoman version.

Tarvitset:

Vuokaan:
Voita ja gluteenittomia korppujauhoja

Pohjaan:
100g tummaa suklaata
100g voita
2dl gluteenittomia jauhoja
1dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
3tl vaniljasokeria
5kpl munaa
2dl sokeria

Kostutus:
0,5dl aprikoosinlientä

Täyte:
2dl turkkilaista jugurttia
0,5dl sokeria
1dl kuohukermaa
400g säilöttyjä aprikooseja

Kuorrutus:
250g fazerin sinistä
150g tummaa suklaata
50g voita
1dl kuohukermaa
4dl kuohukermaa

Pinnalle:
suklaarouhetta


Kakkupohja kannattaa valmistaa edeltävänä päivänä. Sulata voi ja suklaa vesihauteessa. Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja vaniljasokeri. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi. Lisää munavaahtoon jauhot mielellään siivilän läpi ja sekoita varovasti joukkoon myös sulanut suklaaseos. Kaada koko satsi kakkuvuokaan ja paista 30-40 minuuttia, kunnes reunat alkavat hieman irrota vuoasta.

Kumoa kakku heti uunista tulon jälkeen ja anna jäähtyä seuraavaan päivään.

Leikkaa yön yli jäähtynyt kakku kahteen osaan ja kostuta puolikkaat aprikoosipalojen liemellä. Pilko aprikoosinpalat pieneksi silpuksi.

Vaahdota kerma ja mausta sokerilla. Sekoita kermavaahto jugurttiin ja lopuksi lisää myös aprikoosinpalat. Kokoa kakku tarjoiluastiaan levittämällä jugurttiseos kakunpuolikkaiden väliin. Siirrä kakku hyytymään hetkeksi jääkaappiin.

Mittaa kulhoon voi, suklaa ja 1dl kermaa. Sulata vesihauteessa. Vaahdota sillä aikaa 4dl kermaa jämäkäksi kermavaahdoksi. Sekoita sulanut suklaaseos kermavaahtoon ja levitä "mousse" kakun pinnalle ja reunoille.

Koristele suklaarouheella.

Huom! Kuorrutteen määrä on ohjeessa aika runsas, ja meillä jäikin melkein puolet täytteestä odottamaan pakastimeen seuraavaa suklaakakkua.

Valmistusaika yhteensä molempina päivinä: 2h 15min
Kakun hinta: n. 12€




2 kommenttia:

  1. Kokeilen huomenna näytä aian ihanalta, oin ko käytä riisi jauho ja manteli jauhoja?

    VastaaPoista
  2. Usko,n että riisi- ja mantelijauhoilla onnistuu yhtä hyvin kuin gluteenittomistakin! :)

    VastaaPoista