maanantai 5. marraskuuta 2012

Karitsan paahtopaisti



Stockmannin lihatiskiltä mukaan tarttui neljä kimpaletta karitsan paahtopaistia. Hinta kilolle oli 19,90 ja lopputulos oli kyllä hintansa arvoinen. Lisukkeena valmistui hunajaisia porkkanoita ja sipuleita.

Tarvitset (4:lle):


n.800g karitsan paahtopaistia
1/2dl oliiviöljyä
1tl suolaa
1tl mustapippuria
4 valkosipulinkynttä
muutama oksa timjamia

Uuniporkkanat ja sipulit:

5 porkkanaa
2 sipulia
oliiviöljyä
suolaa
hunajaa

Laita liha marinoitumaan mielellään jo edeltävänä iltana. Sekoita öljyyn mausteet ja murskatut valkosipulinkynnet. Kaada marinadi muovipussiin lihojen päälle ja kääntele lihoja pussissa. Anna maustua jääkaapissa yön yli. Ota liha lämpiämään tuntia ennen sen valmistusta. Pyyhi ylimmät marinadit pois ja paista lihoista pinta kiinni pannulla. Siirrä uunivuokaan ja kypsennä 180 asteessa 35 minuuttia. Anna lihan vielä vetäytyä hetken folion alla ennen tarjoilua.

Valmista porkkanat ja sipulit uuniin samanaikaisesti lihan kanssa. Kuori ja viipaloi porkkanat ja sipulit. Mausta öljyllä, suolalla ja hunajalla. Levittele juurekset lihojen ympärille jotta ne saavat makua toisiltaan. 

Valmistusaika: n.1 tunti
Koko aterian hinta: 20€

2 kommenttia:

  1. Pitäisi itsekin tsempata ja ottaa karitsa haltuun kotikeittiössä!

    VastaaPoista
  2. Karitsa on helposti kesytettävissä :D Ja tosiaan ei vaadi kauheesti edes suolaa niin on maukasta...:p

    VastaaPoista