sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Hanhen rintafilee punaviinikastikkeella





Lihojen kokeilulistalle päätyi perjantaina ankan rintafilee. Kaupasta ei ankan nimellä lihaa löytynyt, mutta pakasteesta käsiin tarttui kaksi kappaletta hanhen rintafileitä. Seuraksi hanhelle valmistimme punaviinikastikkeem, tikkuperunoita ja uunissa paahdettuja marinoituja miniluumutomaatteja.

Tarvitset (2:lle):

Hanhi:

2kpl hanhen rintafileitä (à 300g)
suolaa
mustapippuria
Punaviinikastike:

 1 sipuli
2dl punaviiniä
1rkl balsamiviinietikkaa
2rkl cointeauta (tai jotain makeaa väkevää viiniä)
hanhen paistolientä
sokeria
suolaa
mustapippuria

Uunitomaatit:

150g miniluumutomaatteja
1rkl öljyä
ripaus sokeria ja suolaa
1rkl baslamiviinietikkaa
tuoretta basilikaa

Tikkuperunat:

5 perunaa
3rkl öljyä
suolaa
mustapippuria
paprikamaustetta

Aloita valmistus perunoiden ja tomaattien valmistuksella. Kuori ja pilko perunat tikkumaisen muotoisiksi. Marinoi ne öljyllä, suolalla, mustapippurilla ja paprikajauheella. Levitä uunipellille ja kuumenna uuni 200 asteeseen. Halkaise tomaatit ja sekoita niihin öljy ja muut aineet. Laita tässä vaiheessa perunat uuniin 10 minuutiksi, jonka jälkeen voit laittaa myös tomaatit.

Viilla hanhen nahkapuolelle ristikkäisviiltoja. Aseta ne kylmälle pannulle nahkapuoli alaspäin ja anna paistua omassa rasvassaan 3 minuuttia molemmin puolin. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kääri hanhet folioon ja siirrä uuniin 25 minuutiksi perunoiden ja tomaattien kanssa.

Valmista punaviinikastike pilkkomalla sipuli kattilaan ja kaatamalla 2dl punaviiniä mukaan. Punaviniä keitetään hetki, kunnes se on haihtunut noin puoleen alkumäärästä. Lisätään kattilaan pannulle säästetty hanhen rasva, loraus cointreauta, balsamicoa ja mausteita. levyn voi tässä kohtaa laittaa pienemmälle.

Ota uunista hanhet vetäytymään kymmeneksi minuutiksi. Ota hetken päästä myös perunat ja tomaatit pois. Leikkaa lihasta viipaleita ja kokoa annos. Kastikkeen voi siivilöidä mutta me halusimme sipulisilpun mukaan lautaselle. Nauti hyvän punaviinin kanssa.


Valmistusaika: 1h 30 minuuttia
Annosten hinta: 20€


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti