torstai 8. marraskuuta 2012

Valkosipulikermaperunat ja leivitetty porsaanleike (gluteeniton)

Mainio lisuke hyvälle pihville syntyy valkosipulisista kermaperunoista. Välillä on hyvä jättää pakasteet kauppaan, ja valmistaa helpot perunat itse. Hyvän pihvin virkaa piti porsaan ohutleike, jonka leivitimme gluteenittomista jauhoista.



Tarvitset (2:lle):

6 perunaa
prk ruokakermaa
tl suolaa
ripaus mustapippuria
4 valkosipulinkynttä
rkl voita
(juustoraastetta)

Leikkeet:

2 kpl porsaan ohutleikkeitä (à 150g)
1 kananmuna
0,5dl gluteenittomia hienoja jauhoja
0,5dl gluteenittomia korppujauhoja
suolaa
mustapippuria
paprikamaustetta
öljyä


Kuori ja viipaloi perunat ohuiksi viipaleiksi. Sekoita perunoihin murskatut valkosipulinkynnet, suola ja mustapippuri. Voitele uuninkestävä vuoka voilla ja kaada maustetut perunat vuokaan. Lisää kerma tasaisesti kaataen perunoiden päälle. Laita halutessasi päälle vielä juustoraastetta. Paista 175 asteessa tunnin ajan.

Ota esille kaksi lautasta. Riko kananmunan rakenne rikki ja kaada toiselle lautaselle. Sekoita toiseen lautaseen  jauhot ja mausteet. Kuumenna paistinpannu ja lorauta pannulle reilusti öljyä. Kierittele pihvit ensin kananmunassa ja sitten huolellisesti jauhoseoksessa. Sen jälkeen siirrä pihvit kuumalle pannulle ja paista pari minuuttia molemmin puolin. Paistamisessa ei mene kauan, joten ajoita se samaan aikaan perunoiden valmistumisen kanssa.

Valmistusaika: 1h 30 minuuttia
Annosten yhteishinta: 7€


1 kommentti:

  1. Etin leivittämisohjetta ja täältähän se löytyi. Kiitos siitä. Ite aattelin, että vois kananmunan sekaan lisätä ruokalusikallisen tai kaksi grillaus kastiketta. Saapa nähdä mitä tulee.

    VastaaPoista