tiistai 30. lokakuuta 2012

Gluteeniton lihamureke

Tänään on tiistai...mureketta, perunamuussia, suolakurkkuja (video).

Tarvitset (4:lle)

800g naudan jauhelihaa
prk kermaviiliä
1 kananmuna
1 iso sipuli
4 valkosipulinkynttä
1 rkl psylliumia
2-3 tl suolaa
1 tl mustapippuria
chilijauhetta

Aloita valmistus kaatamalla kermaviili isoon muoviastiaan. Sekoita kermaviiliin kananmuna ja rkl psylliumia. Anna turvota hetki. Lisää sitten mausteet ja pieneksi pilkottu sipuli ja valkosipuli. Sekoita joukkoon jauheliha käsin vaivaamalla. Tee seoksesta mureke uunin kestävään vuokaan ja paista ensin 200 asteessa 25 minuuttia ja lopuksi vielä 5 minuuttia 225 asteessa, jotta mureke saa rapsakan pinnan.


Tarjoile tietenkin perunamuussin ja suolakurkkujen kera.

Valmistusaika: 45 minuuttia
Murekkeen hinta: 7€

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti