sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Hollandaisekastike

Yleensä suurimmat ihailut ravintolassa tarjoiltuun ruokaan liittyvät maukkaisiin kastikkeisiin. Kotona kokatessa kastikkeeseen ei jaksa useinkaan paneutua, vaikka se onkin yksi tärkeimmistä makuelämykseen vaikuttavista asioista. Tänään päätimme tarttua haasteeseen ja valmistimme uunilohen kaveriksi aidon hollandaisekastikkeen.

Syntinen herkku

Tarvitset (4:lle):

200g voita
3 keltuaista
1/2 tl suolaa
ripaus sokeria
1-2 rkl sitruunan mehua






Sulata kattilassa 150g voita. Kun voista erottunut hera kasaantuu kattilan pohjalle, kaada kirkastettu voi heran päältä erilliseen astiaan. Erottele toiseen astiaan kolme keltuaista ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää keltuaisiin 1-2rkl puristettua sitruunan mehua ja hieman suolaa ja sokeria. Lämmitä keltuaisseosta kattilassa miedolla lämmöllä koko ajan huolellisesti sekoittaen. Kun keltuaiset alkavat saostua, kaada kirkastettu voi ohuena nauhana joukkoon edelleen hyvin sekoittaen. Lisää vielä joukkoon 50g paloiteltua voita ja siirrä kattila pois levyltä kun voi on sulanut kastikkeeseen. Valmis kastike on koostumukseltaan melko paksua.


Kastikkeen kaverina lohta ja perunamuusia
Valmistusaika: 20 minuuttia
Kastikkeen hinta: 2€


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti