tiistai 23. lokakuuta 2012

Valkosipulinen kanariisivuoka



Tämä höyryävä uuniruoka on yksi ehdottomia suosikkejani kotiruoasta puhuttaessa.

Tarvitset (4:lle):

 

450g broilerin maustamattomia fileesuikaleita
3dl pitkäjyväistä riisiä (kuivamitta)
paprika
sipuli
3-4 valkosipulinkynttä
3dl ruokakermaa
100g valkosipulituorejuustoa
kourallinen juustoraastetta
suolaa
chilimaustetta
sokeria
öljyä

Keitä riisiä 10 minuuttia suolalla maustetussa runsaassa vedessä. Pilko sipulista ja paprikasta reilun kokoisia suikaleita ja hakkaa valkosipulinkynnet veitsellä pieneksi. Paista suikaloitua paprikaa ja sipulia öljyssä pannulla noin viiden minuutin ajan. Mausta suolalla ja ripauksella sokeria. Siirrä suikaleet uunivuokaan ja paista kanasuikaleet pannulla kypsäksi. Lisää kanojen joukkoon paistamisen loppuvaiheessa murskatut valkosipulinkynnet ja mausta suolalla ja chilipippurilla. Siirrä paistos vuokaan riisin, paprikan ja sipulin sekaan. Painele koko satsin päälle tuorejuustoa sattumiksi ja ripottele viimeistelynä juustoraaste tasaiseksi kerrokseksi.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 25 minuuttia.

Valmistusaika: 50 minuuttia
Koko aterian hinta:  10€





2 kommenttia:

  1. Tätä pitääkin seuraavaksi syöttää Jonille, Kuulostaa tosi hyvältä ja simppeliltä! :)

    VastaaPoista
  2. Suosittelen, ainakin tämän talouden miehelle kelpas hyvin :)

    VastaaPoista