maanantai 29. lokakuuta 2012

Savuporo-kasviskeitto





Ilman kylmetessä maistuu myös lämmin keitto. Sosekeiton kylläisyystakuun toi tällä kertaa paloiteltu kylmäsavuporo. Koska porkkanat, sipulit ja persilja olivat omasta sadosta kerättyjä, ei hintakaan annokselle noussut päätä huimaavaksi.

Tarvitset (4:lle):

5 porkkanaa
kukkakaali
2 pientä sipulia
3-4 valkosipulinkynttä
1l vettä
suolaa
timjamia
laakerinlehti
n.100g aurajuustoa
100g kylmäsavuporoa
persiljaa koristeluun

Pilko porkkanat, kukkakaali, sipulit ja valkosipulinkynnet pieniksi ja laita ne kattilaan jossa kiehuu n.litra suolalla maustettua vettä. Lisää joukkoon maun mukaan hienonnettua timjamia ja yksi laakerinlehti. Kasvikset kiehuvat kypsäksi n. 15 minuutissa. Kun kaikki ainekset tuntuvat pehmeiltä, ota laakerinlehti pois, ja soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Laita vielä kattila takaisin sammutetulle hellalle ja lisää paloiteltuna aurajuusto ja anna sen sulaa keittoon. Nosta kattila pois liedeltä ja lisää kuutioitu kylmäsavuporo. Koristele halutessasi esimerkiksi persiljalla.

Valmistusaika: 35 minuuttia
Koko keiton hinta: 7€





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti