maanantai 22. lokakuuta 2012

Poronkäristys ja pottumuusi


Mikä voisikaan olla parempi tapa aloittaa ruokablogi kuin suomalainen klassikkoruoka poronkäristys perunamuusin kera?

 

Tarvitset (4:lle pieneen nälkään tai 2:lle isompaan):


750g suikaloitua poronlihaa
50g voita
1-2dl Olutta (loput voi hörppiä ruoanlaiton lomassa)
n.2tl suolaa
maustepippureita

10 pottua
30g voita
2dl maitoa
1tl suolaa

Sulata voi pannulla ja lisää käristyslihoja pienissä osissa. Kun kaikki lihat on ruskistettu lisää olutta ja tarvittaessa vähän vettä, jotta lihat ovat riittävässä nesteessä. Hauduta miedolla lämmöllä lihoja vähintään 30minuuttia.

Valmista pottumuusi keittämällä perunat kypsiksi. Survo perunat muusiksi ja lisää joukkoon voita. Lämmitä maito mikrossa kiehumispisteeseen ja lisää muusiin suolan kanssa. Sekoita tasaiseksi.

Tarjoile annos puolukkahillon kera. Haarukoi hyvällä ruokahalulla ;)

Valmistusaika: n. 45min
Koko aterian hinta: n. 17€

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti