maanantai 22. lokakuuta 2012

Sunnuntain kanasalaatti


Sunnuntain suolaisennälkään ajattelin koota terveellisen salaatin. Tällä kertaa salaattiin päätyi perusainesten lisäksi paistettua kanaa, ruiskrutonkeja ja tuttavalta saatuja maustekurkkuviipaleita. Pannulla rapeaksi paistuneet pekonit eivät ehtineet lautaselle vaan tappoivat pahimman suolanhimon.

Tarvitset (2:lle):


Jääsalaattia, paprikaa, kurkkua
250g broilerin maustamattomia fileesuikaleita
2 viipaletta kuivaksi mennyttä ruisleipää
öljyä paistamiseen
suolaa, currymaustetta
maustekurkkuviipaleita
satsuma tai kaksi

Pese ja kuivaa salaatinlehdet. Salaatinlehdet kannattaa laittaa hetkeksi jääkaappiin jotta niistä tulee mahdollisimman rapsakoita. Leikkaa ruisleivistä pieniä neliöitä. Lisää leipäpalat pannulle jääneeseen pekonirasvaan ja ruskista parin minuutin ajan. Mausta leipäpaloja suolalla ja siirrä lautaselle perussalaatin päälle.

Kypsennä broilerinsuikaleet öljyssä pannulla. Mausta suolalla ja currymausteella ja lisää salaattiin. Kokoa salaatin päälle maustekurkkuviipaleita. Kruunaa salaatti haluamallasi kastikkeella. Laita lautaselle jälkkäriksi makea satsuma.

Valmistusaika: n. 20 minuuttia
Aterian yhteishinta: n. 5€

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti