tiistai 4. joulukuuta 2012

Moussaka

 

 

Tarvitset (4:lle):


800g munakoisoa
3rkl öljyä
400g jauhelihaa
1 sipuli
5 valkosipulinkynttä
prk (370g) valkosipulin makuista tomaattimurskaa
suolaa
mustapippuria
chilimaustetta
paprikamaustetta
basilikaa
oreganoa


Kastike:
25g voita
3rkl vehnäjauhoja
3dl maitoa
suolaa
200g juustoraastetta

Aloita valmistus paistamalla munakoisosta leikattuja ohuita viipaleita pannulla öljyssä parin minuutin ajan. Mausta viipaleet suolalla ja nosta syrjään odottamaan. Lisää pannulle jauheliha ja pian myös viipaloitu sipuli ja pieneksi pilkotut valkosipulinkynnet. Mausta suolalla, pippurilla, chilillä ja paprikalla maun mukaan. Kaada joukkoon tomaattimurska ja anna muhia viitisentoista minuuttia.

Valmista seuraavaksi kastike. Ruskista kevesti vehnäjauhoja voissa ja lisää maito koko ajan sekoittaen. Jatka sekoittamista ja anna kastikkeen kuplia kunnes se on sakeaa ja koostumukseltaan kastikemaista. Nosta pois liedeltä, mausta suolalla, ja lisää juustoraaste kastikkeeseen.

Kokoa vuoka latomalla pohjakerrokseen munakoisoa. Kaada päälle jauhelihakastiketta ja ripottele päälle kuivattua basilikaa ja oreganoa. Tee toinen samanlainen kerros ja kaada lopuksi valkoinen kastike vuoan pinnalle. Ripottele halutessasi juustoraastetta vielä pinnalle ja paista 200 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia.

Valmistusaika:  1h
Annosten hinta: 11€

2 kommenttia:

  1. Moi!
    En koskaan syönyt moussakaa, se näyttää todella herkulliselta. Kun tykkään munakoisoista, pitää varmasti kokeilla :)

    Hyvää Itsenäisyyspäivää!

    VastaaPoista
  2. Moikka, moussakalle tosiaan kannattaa antaa mahdollisuus, siitä saa helposti maistuvaa! :)

    Kiitos samoin ja mukavaa joulunodotusta!

    VastaaPoista