tiistai 18. joulukuuta 2012

Suklainen kahvikakku


En ole varsinainen kuivakakkujen ystävä, mutta suklaan ansiosta tästä kakusta tulee mehevä. Kakku meni kylläkin mummulaan, jossa kuivakakut ovat kuulemma pullan jälkeen parasta seuraa kahville.

 

Tarvitset:

 

3 munaa
2 dl sokeria
1 dl juoksevaa margariinia
1 dl maitoa
5 tl cappuccino jauhetta
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
1 rkl vaniljasokeria
100g fazerin sinistä tai muuta maitosuklaata
 Kookoshiutaleita tai vehnäleseitä vuokaan

Vaahdota muna ja sokeri. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää siihen cappucinojauhe. Sekoita kuivat aineet keskenää sekä rouhittu suklaa. Yhdistä kaikki aineet sekä juokseva margariini ja Sekoita nopeasti tasaiseksi. Kaada voilla ja kookoshiutaleilla vuorattuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa noin 50 minuuttia.

Valmistusaika: 1h
Kakun hinta: 3,5€

2 kommenttia:

  1. Kuivakakut on kyllä jännä juttu! Tuntuu, että nuoriin ne eivät uppoa, mutta mummuille ja papoille ne puolestaan ovat suurinta herkkua. Juustokakkusukupolvi alkaa vallata kahvipöytiä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Oon aina ihmetelly sitä, mikä niissä on niin hyvää, mutta kai se on tottumiskysymys. Me ollaan totuttu juustokakkuihin (ja juustoihin) :D

      Poista