torstai 13. joulukuuta 2012

Lihapata

Pitkään hautunut liha on takuumureaa

 


Tarvitset (6-8:lle):

1kg Naudan sisäpaistia
2 rkl voita
2 rkl oliiviöljyä
4 porkkanaa
pala juuriselleriä
2 isoa sipulia 
vettä
suolaa
pippuria
3 laakerinlehteä
kokonaisia maustepippureita
2 rkl soijakastiketta 

Leikkaa paistista muutaman sentin paksuisia kuutioita ja ruskista niitä kevyesti voin ja öljyn sekoituksessa pannulla. Mausta lihat  reilusti suolalla ja pippurilla ja siirrä ne sitten pataan pannulle jääneen rasvan mukana. Pilko pataan myös porkkanat, juuriselleri ja sipulit. Lisää vettä kunnes ainekset melkein peittyvät. Lorauta joukkoon soijakastiketta ja heitä mukaan myös maustepippurit ja laakerinlehdet. Laita pataan kansi päälle ja anna hautua 125 asteessa ainakin neljä tuntia. Tarjoile keitettyjen perunoiden kanssa.

Valmistusaika: 5h
Annosten hinta: 14€

3 kommenttia:

  1. Moi,
    onko tämä perinteinen suomalainen ruoka? Kuulostaa hyvältä.

    VastaaPoista
  2. Moi! Tätä voi sanoa perinteiseksi ainakin oman näkemyksen mukaan :) Valmistustapa on vähän samantyylinen kuin karjalanpaistilla, joka ainakin on varsinaista perinneruokaa Suomessa!

    VastaaPoista
  3. Kivaa, tykkään karjalanpaistista!

    VastaaPoista