lauantai 5. tammikuuta 2013

Kanarisotto



Se olisi joululoma nyt ohi ja aika keskittyä syömisen lisäksi myös ruoan valmistukseen. Vaikka jouluna tuli laitettua herkkua sun toista, ei niitä muistanut joulukiireessä kuvailla. Joulun jälkeen maistuu kaikki ei-jouluiset ruoat kuten vaikka kanankoivista valmistettu risotto. Risottoa en ole aikaisemmin valmistanut, koska sitähän osaavat tehdä hyvin vain ammattilaiset? Väärin luultiin, koska lopputulos oli yllättävän onnistunut.

Tarvitset (4:lle):


2 rkl oliiviöljyä
2 dl risottoriisiä
3 kanankoipea
6 dl kanalientä
1 dl kuivaa siideriä (tai valkoviiniä)
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
suolaa
currya
pippuria
chilimaustetta
paprikamaustetta
kourallinen juustoa

Aloita valmistus kypsentämällä suolalla ja currylla maustetut kanankoivet uunissa korkeareunaisessa vuoassa. Kuumenna 5dl vettä kattilassa ja kaada kanoista valunut rasva veden joukkoon. Mausta liemi suolalla, paprikalla ja chilillä.

Kuullota risottoriisiä oliiviöljyssä ja lisää myös pilkottu sipuli ja valkosipulinkynnet kuullottumaan. Lisää joukkoon kanalientä ja jatka sekoittamista koko ajan. Lisää lientä aina kun vanha on imeytynyt riisiin. Vettä lisätään noin viidessä erässä ja lopuksi lisätään vielä siideriä.

Kun riisi on imenyt nestettä tarpeeksi, lisää paloiteltu tai raastettu juusto joukkoon. Ota kanankoivista nahka pois ja riivi lihat lautaselle. Mausta kanat suolalla, pippurilla ja currylla, ja lisää risoton joukkoon. Tarkista maku ja haarukoi rauhassa.

Valmistusaika: 1h 20 minuuttia
Annosten yhteishinta: 4,5 €





3 kommenttia:

  1. Hei! Eksyin tänne blogilistan kautta ja hyvälle näyttää! Varsinkin annosten hinnoittelu oli mielestäni hyvä idea. Ehkä siihen voisi vielä liittä, kuinka monelle ruokaa riitti? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Kiva kuulla :) Yleensä lasken hinnan sen määrän mukaan kuinka monelle tarvittavat aineet on laskettu, eli tässä reseptissä ruokaa riitti noin neljälle.

      Poista
  2. Mä menin ja esitin blogissani sulle haasteen: http://kookistakajahtaa.blogspot.fi/2013/01/haaste.html :)

    VastaaPoista