sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Saaristolaislimppu





Tarvitset:


1 l piimää
2 pkt hiivaa
1 rkl suolaa
3 dl kaljamaltaita (esim. Tuoppi tai Rantasen mallas)
3 dl vehnäleseitä
3 dl ruisjauhoja
11-13 dl vehnäjauhoja
3 dl siirappia

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja lisää murusteltuun hiivaan. Lisää mausteet ja jauhot. Alusta kulhossa, jaa kolmeen osaan ja laita taikinat vuokiin. Taikinasta tulee todella löysää. Kohota leipiä 1,5 tuntia vuoissa. Paista 175 asteessa  ensin 1 tunti, voitele leivät sitten siirappivedellä ja paista vielä 1/2 tuntia. Kumoa leivät ja nauti ensimmäiset viipaleet lämpimänä. Kaksi leivistä voi pakastaa myöhempää käyttöä varten.

Valmistusaika: 3,5 h kohottamisaika ja paistoaika mukaan laskettuina
Leipien hinta: 4€

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti