sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Paistettua riisiä, kanaa ja vihanneksia



Ylijääneestä keitetystä basmatiriisistä on helppo valmistaa seuraavana päivänä kiinlaistyylistä wokkia. Riisin joukkoon voi laittaa mitä jääkaapista löytyy. Tähän annokseen päätyi kanan paistileikkeistä leikattuja suikaleita.

Tarvitset (4:lle)


3 rkl öljyä
500g kanan paistileikkeitä
300g wok- vihanneksia (kiinalaisia tms.)
1 sipuli
5 valkosipulinkynttä
ripaus sokeria
n. 6 dl keitettyä basmatiriisiä
3 kananmunaa
1 tl inkivääriä
2 tl (meri)suolaa
1 tl mustapippuria
1 tl paprikajauhetta
1 tl chilitahnaa tai kastiketta
3 rkl soijakastiketta


Kummenna öljy korkeareunaisessa paistinpannussa tai wokkipannussa. Kuullota viipaloitua sipulia, pilkottuja valkosipulinkynsiä ja inkivääriä hetken ajan. Ripauta sokeria sipulien päälle. Lisää sitten suikaloidut paistileikkeet ja ruskista. Lisää jäiset vihannekset myös pannulle ja paista kunnes kanat ovat kypsiä ja vihannekset pehmenneitä. Mausta jo tässä kohtaa suolalla, pippurilla, paprikajauheella ja chilillä.

Kumoa sitten keitetty riisi pannulle ja kääntele se muiden ainesten joukkoon. Mausta vielä vähän suolalla ja lorauta joukkoon soijakastike. Riko sitten kananmunat pannulle ja anna niiden hyytyä hieman ennen huolellista sekoittamista. Tarkista maku ja haarukoi nopeasti nälkään.


Valmistusaika: 30 minuuttia
Annosten yhteishinta: 7,5 €

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti