sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Naudan sisäfilee ja jaloviinakastike



 
Tiukankin budjetoinnin keskellä on hyvä välillä hemmotella itseään laadukkaalla ruoalla. Omasta mielestäni parasta luksusruokaa  on yksinkertainen naudan sisäfilee hyvällä kastikkeella. Ostimme 1,7kg sisäfilettä ja leikkasimme sen neljäksi kahden hengen annoksiksi. Kolme annoksista meni siis pakkaseen odottamaan seuraavaa herkuttelupäivää. Kastike on yksinkertainen ja erittäin herkullinen!

Tarvitset (2:lle):

400g naudan sisäfileetä (2 x 200g pihvit)
suolaa
mustapippuria
voita ja oliiviöljyä

Kastike:

Lihasta jääneet nesteet pannulla
3/4 tl kokojyvä dijon- sinappia
suolaa ja pippuria
1dl kermaa
loraus jallua

Leikkaa sisäfileen kalvo pois lihan pinnasta. Leikkaa fileestä 2-3cm paksuisia pihvejä ja painele pihvejä hieman ohuemmiksi. Anna niiden olla huoneenlämmössä hetken aikaa ennen paistoa. Kuumenna pannulla reilusti voita ja oliiviöljyä. Ripottele pihvien molemmin puolin suolaa ja pippuria ja paista kuumalla pannulla molemmin puolin 1-2 minuuttia. Jos pihvit haluaa kypsäksi, jatka vielä hetki paistamista. Medium - pihvit jäävät keskeltä hieman punaisiksi. Siirrä pihvit kuumalta pannulta tuplafolio-kääreeseen vetäytymään kymmeneksi minuutiksi. Säästä pannulle jäänyt neste ja kaada desin verran kermaa joukkoon. Lisää dijonia ja jallua kastikkeeseen ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile pihvi ja kastike lohkoperunoiden ja punaviinin kera.


Valmistusaika: 20 minuuttia
Annosten yhteishinta: 16 €

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti