keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Karjalanpiirakat & munavoi


Tarvitset (n.20 kpl):


Riisitäyte:

2 dl vettä
2 dl puuroriisiä
1 L maitoa
1 tl suolaa

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää puuroriisi. Sekoita pari minuuttia ja lisää maito. Anna kiehua hiljalleen noin 40 minuuttia samalla sekoittaen. Palaa muuten aika helposti pohjaan jos jättää yksikseen :) Mausta valmis puuro suolalla ja laita jäähtymään (itse tein jo edellisenä iltana niin ehtii jähmettyä hyvin).

Piirakat:

2 dl kylmää vettä
4-5 dl ruisjauhoja
1 tl suolaa
1 rkl öljyä

Sekoita veteen ruisjauhot ja suola. Lisää lopuksi öljy. Tee taikinasta tasapaksu tanko ja leikkaa siitä 20 yhtä suurta palaa. Pyörittele paloja ja litista ne pyöreiksi. Kauli niistä sitten ruisjauhoja apuna käyttäen pyöreitä piirakkapohjia. Laita jokaisen pohjan keskelle n. 2 rkl riisipuuroa, taita reunat täytteen päälle ja rypytä etusormilla niistä karjalanpiirakan näköisiä (yllättävän haastavaa). Paista piirakoita 250 asteessa noin 10 minuuttia. Kun piirakat ovat tulleet uunista, sulata kattilassa n. 50 g voita ja 1 dl vettä ja kasta voi-vesiseokseen piirakat yksitellen. Nosta piirakat sitten esimerkiksi leivinpaperin päälle odottamaan tarjoilua tai pakastusta. Huom. älä teen niin kuin minä ja laita niitä talouspaperin päälle, ellet halua nyppiä paperia piirakoiden pohjista ystäviesi kanssa. Tarjoile munavoin kera.



Munavoi:

3 kovaksi keitettyä munaa
100 g huoneenlämpöistä voita

Muussaa ainekset haarukalla keskenään.






Valmistusaika (ei sis.riisipuuron valmist.): 1h
Piirakoiden hinta: 3€

2 kommenttia:

  1. Nam! Itsetehdyt karjalanpiirakat ja munavoi, voiko olla mitään herkullisempaa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aikas hyviä ovat kieltämättä :) Aika vaivalloisiakin toki :D Mutta joskus tarvii nähdä vähän vaivaa..!

      Poista