torstai 2. toukokuuta 2013

Tosca-omenapiirakka & Vaniljakastike


Tarvitset:


Piirakkapohja:

3 kananmunaa
1,5 dl sokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl aitoa vaniljajauhetta tai 2 rkl vaniljasokeria
70g voita
1 dl täysmaitoa
1 tl kanelia

Täyte:

2 kuorittua ja lohkottua omenaa

Tosca:

150g voita
150g mantelilastuja
1 dl sokeria
1,5 dl kermaa

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut jauhot ja vanilja vaahtoon sekä myös sulatettu voi ja maito. Asettele piirakkavuokaan leivinpaperi ja kaada taikina vuokaan. Paina omenalohkot kevyesti taikinan päälle ja paista 200 asteessa noin 12 minuuttia. Valmista sillä aikaa tosca sulattamalla voi kattilassa ja lisäämällä joukkoon muut ainekset. Sekoittele toscaa kymmenisen minuuttia ja kaada tosca sitten uunista otetun piirakan päälle. Paista vielä noin 10 minuuttia tai kunnes tosca alkaa saamaan rusketusta. Tarjoile lämpimänä vaniljakastikkeen kanssa


Vaniljakastike:

5 dl täysmaitoa
1/2 rkl perunajauhoja
2 munankeltuaista
2 rkl sokeria
1,5 tl aitoa vaniljajauhetta

Sekoita kaikki aineet kasarissa keskenään ja vispilöi kastiketta kuumalla levyllä kunnes se on tarpeeksi sakeaa. Varo keittämistä! Kun kastike on sakeaa, nosta kasari pois levyltä ja jatka sekoittamista kunnes kastike on hieman jäähtynyt.



Valmistusaika: 50 minuuttia
Piirakan ja kastikkeen hinta: 9€


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti