lauantai 13. huhtikuuta 2013

Karitsan paahtopaistia valkoviinissä

 

Tarvitset (8:lle):

1,6 kg karitsan paahtopaistilihoja
1 tl timjamia
1 tl rosmariinia
1 tl minttua
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 dl oliiviöljyä
5 valkosipulinkynttä
2 dl valkoviiniä

Sekoita kulhossa oliiviöljy, mausteet ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Hiero marinadia lihakimpaleiden ympärille ja laita karitsa marinoitumaan yöksi jääkaappiin. Ota lihat pois jääkaapista, kaada valkoviini karitsanpalojen päälle ja anna kypsyä uunissa noin 2  tuntia 150 asteessa. Jos haluat valmistaa kastikkeen karitsalle, ota jossakin kohtaa vuoka ulos uunista ja kauho muutama ruokalusikallinen lientä lihan ympäriltä kattilaan kerman joukkoon, keitä hetki kasaan ja mausta suolalla ja pippurilla.

Valmistusaika: 3 tuntia
Kokonaishinta lihalle: 30€

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti