perjantai 5. huhtikuuta 2013

Punajuuri-vuohenjuustopiirakka

 

 

Tarvitset:


Pohja:

150g voita
3dl spelttijauhoja (puolikarkea)
2rkl vettä

Täyte:

400g keitettyjä punajuuria
1 sipuli
2 rkl voita
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 tl timjamia
100g vuohenjuustoa
3 kananmunaa
150g creme fraichea
2 rkl auringonkukansiemeniä

Aloita keittämällä punajuuret kuorineen vedessä kypsiksi. Tähän menee aikaa noin tunti. Anna punajuurien jäähtyä ennen kuorimista ja pilkkomista.

Valmista sitten pohja nyppimällä pehmeän voin joukkoon spelttijauhot ja lisäämällä lopuksi joukkoon 2 rkl vettä samalla sekoittaen. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija 24cm). Laita taikina jääkaappiin puoleksi tunniksi ja valmista sillä aikaa täyte.

Kuullota pieneksi pilkottua sipulia hetki voissa pannulla. Sekoita joukkoon kuutioidut punajuuret ja mausta seos suolalla, pippurilla ja timjamilla. Sekoita toisessa kulhossa keskenään muuskattu vuohenjuusto, kananmunat sekä creme fraiche. Yhdistä täytteen aineet.

Kuumenna uuni 200 asteeseen ja paista ensin pelkkää piirakkapohjaa n. 10 minuutin ajan ja kaada sitten pohjan päälle täyte ja ripottele päälle vielä auringonkukansiemeniä. Laita piirakka takaisin uuniin ja jatka kypsennystä 15-20 minuuttia. Tarjoile lämpimänä tai kylmänä.

Valmistusaika: 1h 15 min
Piirakan hinta: 5€


4 kommenttia:

  1. Onpa upean värinen! Tosi erilainen, mitä suolaiset piirakat yleensä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo halusin tehdä jotain erilaista ja kerrankin ilman lihaa!:D Tarjosin tätä sunnuntaina ja kyllä kaikki maistaneet ainakin sanoi tykkäävänsä :)

      Poista
    2. Ja nyt kun tutkailen ohjetta tarkemmin, niin silmiin pistävät spelttijauhot! Itse tujautan sinne tänne spelt-kuitulisää, mutta kokonaan spelt-jauhoista en ole vielä mitään leiponut. Pitänee poiketa Euran luomupuodissa ostoksilla ja leipomusvinkkien hakumatkalla joku kerta. :)

      Poista
    3. Mää oon leiponu jo monta vuotta kaikki suolaset piirakat spelttijauhoista koska niissä on enemmän makua kun vehnäjauhoissa! Ja yhtä helppo mun mielestä leipoakin, ainut et ehkä hiukan pidemmän kypsennysajan vaatii vehnäjauhoihin verrattuna :)

      Poista