maanantai 11. helmikuuta 2013

Bearnaisekastike




Lempparikastikkeen metsästys jatkuu. Tällä kertaa haasteena bearnaise.


Tarvitset (4:lle):


pieni salottisipuli
2-3 rkl viinietikkaa
suolaa ja pippuria
2 munankeltuaista
1 rkl vettä
125g voita
laakerinlehti
hienonnettua rakuunaa ja timjamia

Mittaa pieneen kasariin salottisipulisilppu, yrtit, laakerinlehti, suola ja pippuri sekä viinietikka. Keitä etikkaa kasaan kunnes jäljellä on kaksi kolmasosaa. Jäähdytä etikkaseos huoneenlämpöiseksi. Kuumenna toisella liedellä vesi valmiiksi vesihaudetta varten. Sekoita keltuaiset vesitilkkaan (ei siis vesihauteeseen;). Nosta etikkakasari vesihauteen päälle ja nosta pois laakerinlehti. Kaada kasariin keltuaiset ja kypsennä kastiketta koko ajan sekoittaen. Älä anna veden kiehua vesihauteessa. Kun kastike on saostunut nosta se pois vesihauteesta ja lisää paloiteltu voi joukkoon edelleen sekoittamista jatkaen. Tarkista maku. Tarjoile esimerkiksi paahtopaistin kanssa.


Valmistusaika: 15 minuuttia
Kastikkeen hinta: 1,5€

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti