Tarvitset (4:lle):
800g porsaan ulkofileetä
kokojyvä dijonsinappia
suolaa
mustapippuria
5 amerikanpekonia
Täyte:
5 siivua amerikanpekonia
1 pieni omena
1 pieni sipuli
muutama valkosipulinkynsi
kourallinen tuoretta persiljaa
1 rkl hunajaa
suolaa ja pippuria
Ota liha huoneenlämpöön ja valmista possulle täyte. Kuutioi kuorittu omena ja sipuli pieneksi ja murskaa valkosipulinkynnet joukkoon. Paista 5 pekonisiivua pannulla rapsakoiksi, siirrä syrjään ja kaada pannulle omena-sipuli höystö. Paistele höystöä muutaman minuutin ajan jotta omenat pehmenevät. Mausta seos suolalla, pippurilla, tuoreella persiljalla ja hunajalla.
Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen ja leikkaa veitsellä ulkofileen sisään "tasku" jonne täyte tulee. Yritä leikata aukko ulottumaan mahdollisimman reunoihin asti, muttei kuitenkaan läpi asti. Lusikoi sitten täyte taskuun niin, että sitä on tasaisesti koko taskussa. Ruskista filee nopeasti joka puolelta pannulla ja ripottele samalla sen pintaan suolaa ja pippuria. Nosta filee uunivuokaan ja hiero pintaan vielä dijon sinappia. Laita loput 5 pekonisuikaletta lihan päälle ja paista uunissa n. 1,5 tuntia.
Todella maittavaa! Kiitokset hyvästä reseptistä :)
VastaaPoistaKiva kuulla että on maistunut! :)
Poista